Soğuk Duş Almanın 5 Faydası

Alışılmışın dışında olan soğuk suyla yıkanmanın hayatınızı değiştiren 5 faydasından bahsediyoruz. Bu keyfi bir kez tattıktan sonra sık sık tekrarlamak isteyebilirsiniz. İşte soğuk duş almanın faydaları…

Soğuk Duş Almanın Faydaları

Başta sağlıklı bir yaşam için sıcak değil ılık suyla duş almanız gerekiyor. Peki ılık değil de soğuk suyla duş alırsanız hayatınıza hangi yararlı dokunuşları yapabilirsiniz?

Uykunuzu Açar, Enerji Verir

Soğuk su, sabahları duş aldığınızda uykunuzu açar ve dinçlik verir. Eğer uyumadan önce yaparsanız da uykunuza kalite katar ve daha fazla dinlenmenizi sağlar. Ruhu dinlendirir, keyifli bir uyku uyumanızı sağlar.

Cildi ve Saçları Besler

Soğuk suyla yıkanmanın cilde ve saçlara faydaları

Ayrıca soğuk suyla yıkadığınız saçlarınız ve cildiniz daha sağlıklı bir gelişim gösterir. Nem kaybını azalttığı için cildi parlatır ve besler.

Saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlar, kırılmasını önler.

Stresi Azaltır

Sıcak olmayan bir duş aldığınızda günün sonuna kadar daha az stres seviyesine sahip olabilirsiniz. Vücuttaki ürik asit seviyesini azaltır ve kandaki glutatyonun antioksidan özelliğini artırır.

Glutatyonun Faydaları

  • Günümüzde karşılaştığımız birçok hastalığa karşı bağışıklık sistemimize katkı sağlar.
  • Vücuttaki zararlı toksinleri temizler.
  • Vücudun kendini korumasını ve iyileştirmesini sağlar, koruyucu görev üstlenir.
  • Kronik yorgunluk ve enerji düşüklüğünün önüne geçer.

Kas ve Eklem Ağrılarını Azaltır

Soğuk su, kas ve eklem ağrılarını dindirir. Kronik eklem ağrılarından muzdaripseniz duşlarınızı daha soğuk almaya başlayabilirsiniz. Bu sayede vücuttaki kas liflerinin güçlenerek geri kazanılmasını ve laktik asidin azaltılarak atılmasını sağlar. Antrenmanlardan sonra harika bir seçim olacaktır.

Hidroterapi Etkisi

Hidroterapi, suyla tadavi yöntemine verilen isimdir. Soğuk su sayesinde bu etkilere daha fazla sahip olabilirsiniz. Hidroterapi vücuttaki kas ve eklem ağrılarını azaltarak yok eder.

Selülitten Korur, Kan Dolaşımını Artırır

Soğuk duş almanın diğer avantajı ise kan dolaşımını artırmasıyla birlikte selülitleri yok etmesidir. Düşük kan dolaşımı selüliti oluşturan başlıca faktördür. Düzenli olarak serin duş alarak vücudunuzu sürekli pürüzsüz tutmaya katkı sağlarsınız.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.