Kalsiyum eksikliğine ne iyi gelir?

İnsan vücudu için en önemli olan ve mutlaka kemik sağlığımız için almamız gereken kalsiyumun aslında hayati değeri vardır. Vücudumuzun %99’unu oluşturan kemiklerimizin sağlığı için kalsiyum almalıyız.
Devamını Gör...

Diyette Lahmacun Yenir Mi?

İşte diyetlerin en meşhur sorusu: Diyet yaparken lahmacun yenir mi? Türk kültürünün vazgeçilmez lezzetti olan lahmacun pek çok insanın en çok sevdiği lezzettir.
Devamını Gör...

Bunları da Görmelisiniz

1 31

Sağlıklı Beslenme Rehberi

Sağlıklı Beslenme Nedir?

Sağlıklı beslenme, günlük alınması gereken vitamin, protein, mineral, karbonhidrat gibi temel ihtiyaçların yeteri oranda alınmasıdır. Bir gün içinde vücudumuzun ihtiyacı olan tüm bu gereksinimler aşırıya kaçmadan alınırsa sağlıklı bir beslenme uygulaması yapılmış olur. Bazı uzmanlar tek tip beslenme şeklini tavsiye etseler asla doğru bir beslenme türü değildir. Nasıl ki bir aracın hareket edebilmesi için hem benzine, hem yağa, hem de suya ihtiyacı varsa; insan vücudunun da tüm bu besin öğelerini almaya ihtiyacı vardır. Yeterli ve dengeli beslenerek sağlıklı bir bedene sahip olabilir ve aşırı kilo alımından da böylece uzak durulabilir. Doktordan önce doğru beslenme ile ilgili yapılması gerekenler ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi verelim.

Sağlıklı Beslenme Programı

Sağlıklı ve düzenli beslenme için bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bu detayları kendinize entegre ederseniz kaliteli bir yaşam kaçınılmaz olacaktır.

  • İnsan yaşamının temelinde doğal tüketim bulunmaktadır. İşlenmemiş ve doğal gıdaları tüketmelisiniz.
  • Her sebze ve meyveyi mevsiminde yemeye özen göstermelisiniz. Bu şekilde içlerinde doğal olarak bulunan tüm vitamin ve mineralleri alabilirsiniz.
  • Örnek günlük beslenme programı içinde mutlaka süt ve süt ürünlerine yer vermelisiniz. Bu ürünler yükse oranda kalsiyum içermekte olduğundan kemik gelişimi için çok gereklidir.
  • Su tüketimini günlük 2 litrenin altına düşmeyecek şekilde ayarlamalısınız. Vücudumuz ter ve boşaltım ile çok fazla sıvı kaybı yaşadığından mutlaka su içerek bu kaybı telafi etmelisiniz.
  • Yüksek mineral takviyesi için su dışında maden suyu tüketebilirsiniz. Unutmayınız ki soda farklı bir üründür ve içine gaz eklendiğinden doğal bir ürün değildir.
  • Şeker, un ve tuz kullanımında aşırıya kaçmamalısınız. Bunlar yağ ve kilo olarak size geri dönmektedir.
  • Vücudun yağa ihtiyacı bulunmaktadır. Çiğ tüketimde zeytinyağını, kızartma gibi işlemlerde doymuş yağları tüketmelisiniz. Tereyağı ve zeytinyağını tüketmeye özen göstermelisiniz.