Apandisit Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Karın bölgesinde şiddetli ağrılarla belirgin hale gelen Apandisit genellikle göbek deliğinin hemen çevresinde başlayan ağrıların giderek karın bölgesinin sağ alt kısmına doğru yaygınlaşması ile ortaya çıkar.
Devamını Gör...

Bunları da Görmelisiniz

1 31

Erkek Sağlığı Hakkında

Erkekler sağlık konusunda genel olarak daha özensiz ve akışına bırakır bir yol izlemektedir. Sağlık hakkında ele alınması gereken noktalara dikkat etmeden yaşamayı tercih ederler. Özellikle 40’lı yaşları geride bırakmaya başladıktan sonra hızlı kilo alımı başlar. Kadınlarda basen bölgesinde yağlanma gibi erkeklerde de göbek bölgesinde yağlanma oluşur. Düzensiz beslenme, aşırı stres, alkol ve sigara tüketimi gibi sağlığı tehdit eden konularda rahat davranmaktadırlar. Erkeklerin ortalama ömrü bu gibi nedenlerden ötürü kadınlara göre daha azdır. Bu kaliteyi arttırmak ve kendine iyi bakarak sağlıklı bir yaşam sürmek için dikkat edilesi gerekenlere uyulmalıdır. Belli bir yaştan sonra düzenli kontrollerin de aksatılmaması gerekir. Erkeklerin sağlıklı bir ömür sürmek için doktordan önce yapılacaklar listesini inceleyelim.

Erkekler İçin Sağlıklı Yaşam

Erkeklerde sağlık konusunda en dikkat edilecek husus beslenmedir. Gündüz iş hayatındaki aşırı stres, yorgunluk gibi etkenlerin neticesinde özellikle geceleri yoğun bir dinlenme söz konusu olur. Bu nedenle gece beslenmesinden kaçınmak son derece önemlidir. Bu saatlerde hareket kısıtlandığından yağ yakımı olmayacak ve kilo şikayetleri baş gösterecektir. Yağlı beslenme ile kalp ve damar sorunları ile kolestrol ortaya çıkmaktadır.

Erkeklerin Sağlık Sorunları

Erkek hastalıkları incelendiğinde sıklıkla karşılaşılanların başında fıtık, prostat, kalp ve damar hastalıkları ile kolestrol gelmektedir. Ağır kaldırma ve ters yapılan hareketler neticesinde oluşan fıtık önlemi alınmaz ve ameliyat olunmazsa ağrı ve sancı kaçınılmaz olacaktır. Prostat kanseri ise erkeklerin temel sorunlarının başında gelir. Erken teşhis ile kolayca kurtulunabilir. Aile geçmişinde bu tip hastalıklar bulunan erkekler daha fazla risk altındadır. 40 yaşı geçen her erkeğin düzenli kontrol yaptırmaları neticesinde hastalıklar ilerlemeden tedavi altına alınabilir. Kötü beslenme ve aşırı yağ ve şeker tüketimi kolestrol problemine yol açmaktadır. Ayrıca kadınlara oranlara erkeklerde kalp krizi geçirme ihtimali çok daha yüksektir. Doktor kapısı çalmadan kaliteli yaşam için beslenme ve spora dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir.