Diş Eti Kanaması Nasıl Tedavi Edilir?
Dişlerin sağlıklı olabilmesi için diş etlerinin sağlıklı olması zorunludur. Önemsiz gibi algılanan diş eti kanaması mutlaka ciddiye alınmalıdır. Diş eti kanaması nasıl tedavi edilir? Ne iyi gelir?
Ağız ve diş sağlığı açısından mutlaka belirli aralıklarla diş hekimine muayene olmak ve diş kaybını önlemek için tedavi olmak gerekir. Normal sağlıklı diş etleri soluk pembe renktedir ve dişi sarar. Diş fırçalama ile kanama oluşmaz.
Diş Eti Kanaması Sebepleri
Diş eti kanamasının nedenleri arasında ilk olarak düzensiz yapılan ağız diş bakımı gelir. Kullanılan protezler, diş taşları, diş fırçasının çok sert olması, diş etinde var olan enfeksiyon, sigara kullanımı, ağızdan nefes alma, diş ipi kullanmaya yeni başlama gibi nedenlerden dolayı kanama görülebilir.
Kronik hastalıklar ve kanser gibi hastalıklarda da bir belirti olarak diş eti kanaması görülür.
Diş Eti Kanaması Nasıl Tedavi Edilir?
Diş eti kanaması öncelikle düzenli bir diş bakımı yapılarak önlenmeye çalışılır. Mutlaka diş hekimine görünerek var olan diş taşlarının temizlenmesi ve çürüklerin dolgu yapılması gerekir.
Doğru fırçalama teknikleri ve doğru diş ipi kullanımı için mutlaka hekiminizden öneri almalısınız. Enfeksiyon varlığı söz konusu ise ilaçla tedavi uygulanmalıdır.
İlaçla tedaviye ek olarak gargara uygulanabilir. Eğer ki bu rahatsızlığı sıkça yaşıyorsanız mutlaka bir dahiliye uzmanına görünerek kan tahlillerinizi yaptırmanız gerekir. Altta yatan önemli bir hastalık olabilir.
Diş Eti Kanaması İçin Doğal Tedaviler
- Evde yapacağınız basit uygulamalar ile diş eti sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Tuzlu su hazırlayarak ağızda çalkalamak diş eti hastalıklarına iyi gelir.
- Diş çürümesinin nedeni ağız içinde bulunan asidik ortamdır. Evde karbonatlı su hazırlayarak dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Karbonat ağız içinde bulunan asidik ortamı nötürleştirir.
- Çay poşetlerini atmayın. Çayınızı içtikten sonra çay poşetlerini diş etlerinin üzerine koyun ve bekleyin, çayın içinde var olan yararlı mineraller diş etlerine iyi gelecektir.
- Düzenli olarak mutlaka dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi kullanın.
- Şekerli ve asitli gıdalardan uzak durun ve beslenmenizde mutlaka süt ürünlerine yer verin.