Astım Nedir? Astım Krizlerine Ne İyi Gelir?

Astım nedir? Astım krizi neden olur? Astıma ne iyi gelir? Astımın çözümü var mıdır? İşte size bu soruların yanıtını bulabileceğiniz bir yazı.

Hava kanallarının şişerek daralması sonucu mukus ürettiği için astım meydana gelir. Nefes darlığı ve hırıltı şeklinde meydana çıkar. Öksürüğe ve balgama sebep olur. Nefes alıp vermeyi zorlaştıran bu hastalık için günlük hayatınızda dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Günlük aktivitelerinizin etkilenmemesi için astıma iyi gelen besinlerden mutlaka yararlanmalısınız. Eğer ki tedbirinizi almazsanız daha da kötü sonuçlara yol açabileceğini bilmelisiniz. Peki, astıma ne iyi gelir? İşte bu sorunun yanıtını hemen alacaksınız.

Bazı insanlar için küçük bir sıkıntı olan astım bazıları için ise günlük aktiviteleri engelleyen ve hayati tehlike oluşturabilen ataklara sebebiyet verebilen büyük bir sıkıntı haline gelmektedir.

Astım Krizi Yaşayanların Dikkat Etmesi Gerekenler:

Astımı olanların dikkat etmesi gereken şeyler

Astım Öksürük Krizine Ne İyi Gelir?

Karanfil

Bir su bardağı su ile 5-6 adet karanfili kaynatın. Bir kaşık bal karıştırın ve bu karışımı günde 1-2 kez tüketin. Muhteşem bir rahatlama sağlayacaktır.

Hardal Yağı

Hardal yağı ve kafuru karıştırıp göğüs bölgesine sürülmeli ve üzeri örtülerek göğüs bölümüne masaj yapılabilir.

İncir

Doktorun tavsiyeleri farklıdır tabi ki sizin de evde bulacağınız çareler farklıdır. Bir diğer seçeneğiniz ise kuru incirdir. Bir su bardağının içine kuru inciri bir gece önceden koyun. Sabah aç karnına bu suyu tüketmelisiniz.

Zencefil

İnsan vücudu için oldukça faydalı zencefil aslında günlük hayatınızda da mutlaka hayatınızda olmalıdır. Zencefil suyu, nar suyu ve balı karıştırıp muhteşem bir sonuç alabileceğinizi bilmelisiniz.

Siyah Çay

3 fincanı aşmamak kaydı ile hava kanallarınızı rahatlatmak için çok sıcak olmayacak şekilde içebilirsiniz.

Kahve

  1. yüzyıldan beri kullanılan kahve sadece yetişkinler için günde en fazla 2 kere içilebilecek bir içecektir.

Okaliptüs Yağı

1 fincan kaynamış suyun içerisine 2-3 damla okaliptüs yağı damlatın ve soluyun. Burun ve hava kanallarının açılışına şahit olacaksınız.

Ayrıca bal, soğan, çilek, yaban mersini, papaya, portakal ve limon, kırmızı biber, acı su kabağı, balık (somon ve ton balığı gibi), rezene tohumu, ılık süt, yoğurt, nane özü, portakal suyu ve maydanozu hayatınızdan kesinlikle çıkarmamalısınız.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.