Yoğurt Suyunun Faydaları

Sayısız faydası olan yoğurt suyunu hala döküyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız. Cilt sağlığından tiroit hastalığına kadar pek çok faydası bulunan yoğurt suyunun şifa dağıttığını ve zayıflama konusunda da size yardımcı olacağını biliyor muydunuz?Hem doğal, hem de besleyici olduğu kadar böbrek taşı düşürmede de etkili olan yoğurt suyunu mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yoğurt Suyunun Faydaları Nelerdir?

Yoğurt Suyu Zayıflamaya Faydaları

B vitamini ve kalsiyum bakımından zengin olan yoğurt suyu aynı zamanda yüksek bir protein kaynağıdır. Tok tutucu özelliği ile diyet yapanların en büyük yardımcısı olan yoğurt suyu yağ yakımını destekleyerek zayıflama konusunda faydalıdır ve metabolizmanın hızını artırıcı özelliğe de sahiptir. Hücre yenilenmesini sağladığından sağlık için son derece önemlidir.

Diyet listelerinde ara öğün olarak içine salatalık doğrayıp, nane ve isteğe bağlı pul biber koyarak biraz da yoğurtla karıştırıp yenmesiyle kilo vermek kolaylaşır.

Kabızlık İçin Yoğurt Suyu İçin

Her gün düzenli olarak tuvalete çıkmak kilo problemlerini ortadan kaldıran etkenlerin başında gelmektedir. Özellikle zayıflama sürecinde kabızlık problemi yaşamamak için yoğurt suyu tüketmekte fayda var. Faydalı bakterilere sahip olduğu için bağırsak florasını düzenleyen yoğurt suyu kabızlığa da iyi gelmektedir.

Yoğurt suyunun faydaları nelerdir?

Tiroide İyi Gelir

Tiroid hastalığının en belirgin semptomları arasında kilo almak, çabuk sinirlenmek, metabolizma hızında değişiklik gibi durumlar vardır. Yoğurt suyu tiroit hastalığını tedavisinde alternatif bir tedavi yöntemi olarak da kullanılabilir.

Yoğurt suyu ve maden suyu ile yapılan ayranı içmek tiroit fonksiyonlarını düzenlerken bir yandan da açlık hissini giderir ve uzun süre tokluk sağlayarak diyet yaparken de kilo vermeye yardımcı olur.

Diyabet Hastalığına İyi Gelir

Doğal bir ilaç olarak diyabet hastalarına veya insülin direnci olanlara katkıda bulunan yoğurt suyu kan şekerini dengelemesi bakımından önemlidir. Daha enerjik ve dinç hissetmeye yardımcı olurken şeker ihtiyacını da azaltır.

Özellikle nane, kekik ve pul biber ile karıştırılan yoğurt suyuna zencefil, zerdeçal ve tarçın gibi baharatlar ekleyerek ara öğün olarak tüketmek ödem atılmasında da yardımcı olur.

Yoğurt Suyu Kasları Besler

Diyet ve egzersiz yapanlar için kas kaybı yaşamamak dikkat edilmesi gereken bir husustur. Özellikle pilates, koşu, fitness gibi sporlar sonrasında kas kaybı yaşanmaması için yüksek protein ihtiva eden yoğurt suyundan faydalanmak mümkündür. Kalsiyum ve B2 vitamini içerdiği için kas kütlesinin artmasına yardımcı olurken aynı zamdan doğal bir whey protein takviyesi anlamına da gelir. Günde 1 bardak yoğurt suyu içmek kasları besleyecektir.

Diyet listelerine eklemek, spor sonrası içmek için yoğurt suyunun içine zerdeçal, zencefil, tarçın koyularak tüketilebilir.

Cilt Lekelerini Geçirir

Günde iki kez ciltte sorun olan bölgelere yoğurt suyu sürmek cilt lekelerini gidermekte son derece etkilidir. Cildi güzelleştirirken özellikle kararma olan koltuk altı, bikini bölgesi gibi yerlerde de etkili olacaktır.

Böbrek Taşını Düşürür

Yoğurt suyu ile böbrek taşı düşürme

Özellikle idrar yollarında ve böbreklerde oluşan taş veya kumu dökmek için yoğurt suyu tüketmek oldukça yararlıdır. Günde yarım bardak yoğurt suyunu aç karnına tüketmek taş düşürmek için etkilidir.

Yoğurt Suyunun Diğer Faydaları:

  • Saçları besler ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Yüksek kalsiyum içerdiğinden kemik gelişimin destekler.
  • Şişkinliğe iyi gelir ve hazımsızlığı giderir.
  • Kanser hastalıklarına karşı koruyucu özelliktedir.
  • Ciltte oluşan kırışıklıkları azaltır.
  • Yorgunluğu alır.
  • Tok tutar ve kan şekerini dengeler.
  • Günlük vitamin ve mineral ihtiyacının önemli bir kısmını karşılar.
  • Tiroit bezinin düzgün çalışmasına yardımcı olur.
  • İdrar yollarına iyi gelir.

Yoğurt Suyu Nasıl Kullanılır?

  • Cacık yaparken yoğurt ve suyunu birlikte kullanabilirsiniz.
  • Yoğurtlu çorbada özellikle terbiye yaparken yoğurt suyunu kullanmakta fayda vardır.
  • Kahvaltı için yulafla birlikte karıştırılarak tüketilebilir.
  • Sos yaparken haşlanmış brokoli, havuç gibi sebzelerle birlikte kullanılabilir.
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.