Tırnak Eti Soyulması Nasıl Tedavi Edilir?

Tırnak eti soyulmasına ne iyi gelir? Nasıl tedavi edilmelidir? Tırnak eti soyulmasının sebepleri…

Pek çok insanın sıklıkla şikayet ettiği cilt sorunlarından biri olan tırnak eti soyulması önemsenmesi gereken bir sağlık sorunudur. Bilindiği gibi, bu tip rahatsızlıklar çeşitli hastalıkların belirtileri olabiliyor. Bu nedenle tırnak eti soyulması, tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Tırnak eti soyulması her yaşta insanda görülebileceği gibi bu durumun birçok nedeni olabilir. Tırnak eti soyulmasının nedeni araştırılıp belirlendikten sonra gerekli tedavinin yapılması gerekir.

Tırnak Eti Soyulmasının Nedenleri

1- Vitamin Eksikliği

Vitamin eksikliği durumu, pek çok rahatsızlığı beraberinde getirebiliyor. Bunlardan biri de tırnak eti soyulmasıdır. Vitamin eksikliği yaşandığı dönemlerde tırnak etlerinde soyulmalar, kopmalar ya da ani kanamalarda görülebilir.

2- Deri Hastalıkları

Genetik ya da çevresel faktörlerden kaynaklanan deri hastalıkları, tırnak eti soyulmalarının nedenlerinden biridir. Zira deri hastalıkları ilk önce hassas ve narin bir bölge olan tırnak etlerini etkiler. Bu deri hastalıklarının en sık rastlananı ise mantarlardır. Mantar rahatsızlığı tırnak etlerinde soyulmaları artırır.

3- Kansızlık

Kansızlık, yetersiz ve yanlış beslenme ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Anemi olarak da bilinir. Yeterli protein alınamaması, dengesiz beslenme alışkanlıkları tırnak etlerinin soyulmasına neden olur.

4- Kozmetik Ürünler

Kozmetik ürünlerin kalitesi ve içerikleri oldukça önemlidir. Tırnaklara kullanılan kozmetik ürünler ucuz ve markasız ise bu rahatsızlığa neden olur.

Tırnak eti soyulmasının diğer nedenleri; tırnak yeme alışkanlığı, tırnak etlerinin aşırı kuruması ve nemlendirilmemesi, tırnakların çok uzun süre kimyasallara, temizlik ürünlerine ve suya maruz kalması ve yaralanmalar olarak sayılabilir.

Tırnak eti soyulmasının sebepleri

Tırnak Eti Soyulmasında Tedavi Yöntemleri

Tırnak eti soyulmasında, tırnak etleri kanar ve ağrıya neden olabilir. Öncelikle bu etler asla koparılmamalıdır. Üzerleri yara bandı ile kapatılır. Daha sonra bir pansuman yapılır. Fazlalık etler çok derine inmeden tırnak makası ile kesilir. Gün içinde iki ya da üç kez nemlendirici ile nemlendirilmelidir. Nemlendirme işlemi için bitkisel yağlar kullanmak gerekir. Zeytinyağı, badem yağı, jojoba yağı ya da çay ağacı yağı tercih edilebilir. Bu yağlar, katkı maddesi içermeyen doğal yağlardır ve cilt problemlerinin tedavisinde oldukça etkilidir.

Tırnak eti soyulması tedavisi sürecinde kimyasallardan uzak durmak gerekir. Bunun için eldiven kullanılmalıdır. Tırnak bakımı işlemlerinde söz gelimi; manikür aletlerinin hijyenine dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Tedavi sürecinde, vitamin alımına özen gösterilmelidir. C vitaminin iyileştirici etkisinden faydalanmak için bol C vitamini içeren besin ve gıdalar tüketilmelidir. Bunun yanı sıra sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmak bu sorunun atlatılması açısından önemlidir. Su tüketimi de tırnak soyulmasının iyileşmesi için gereklidir.

1 yorum
  1. […] 7- Sağlıksız Tırnaklar […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.