Su Çiçeği Lekesi Kalır Mı?

Çocuklar suçiçeği olduktan sonra vücutlarında leke, iz ve karartı kalır mı? Su çiçeği leke bırakır mı?

Suçiçeği normal seyrinde gelişir ve elle müdahale sağlanmaz ise su çiçeği izi ya da leke kalma olasılığı bulunmamaktadır. Ancak hastalığa ilaveten farklı bir bakteriyel enfeksiyon gelişir ve kabarcıklara nüfuz ederse o zaman iz kalma ihtimali oluşabilir. Bu izler son derece minimal boyutlarda olmaktadır. Bu da hastalığın seyri tamamlandıktan yaklaşık 1 yıla kadar süreyle kendiliğinden geçecektir.

Eğer ki çocuk ya da ebeveyni kabarcıkları eller ya da patlatmaya çalışırsa o noktada iz kalacaktır. İz kalması halinde bunları herhangi bir geçirme yöntemi bulunmamaktadır. Tüm bu sebeplerle hastalık nedeniyle oluşan döküntülere ve kabarcıklara dokunulmaması çok önemlidir. Hastalık bitiminde geçici olarak oluşan izlerin daha rahat atlatılması için bir takım önlemler alınabilir. Ciltte bu geçici süreli izlerin gölgeler oluşturmaması ve leke kalmaması için, güneşe çıkarken mutlaka nemlendirici ya da güneş koruyucu kullanılmalıdır.

Su Çiçeği Bulaşır Mı?

Su Çiçeği anne babaya bulaşır mı?

Virüs yoluyla bulaşan bu hastalık büyük çoğunlukla çocuklarda görülmektedir. Eğer çocukluk döneminde geçirilmemişse, yetişkinlik zamanında bulaşarak geçirilebilir. O nedenle eğer çocukken suçiçeğine yakalanılmadıysa, yetişkinlerde su çiçeği daha sıkıntılı geçebileceğinden hastadan tümüyle uzak durulmalıdır.

Komplikasyon görülme ihtimali erişkinlerde artmaktadır. Ayrıca bağışıklık sistemi zayıf olan, hamile kadınlar, yaşlılar, yeni doğan bebekler, erken doğan bebekler, kortizon kullanan kişiler hastalığı daha kolay kapabilir. Bu tür kişilerin kendilerini daha iyi korumaları gerekmektedir. Özellikle hamilelerin suçiçeği olması sıkıntılı olabilir. Hastalık geçirilirse çok ağır bir seyir izler ve sonucunda zatürreye çevirme ihtimali oluşur.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.