Boyun Düzleşmesi Tedavisi

Boyun düzleşmesi rahatsızlığı, günümüz yaşam tarzının ne yazık ki olumsuz sonuçlarından bir durumdur ve tedavi edilmesi gerekir. Boyun düzleşmesi tedavisi nasıl yapılır?

Boyun düzleşmesi problemiyle karşı karşıya kalan insanlar boyun düzleşmesi tedavisi hakkında araştırma yapmaya koyuluyor. Vücutta dengeyi sağlayan omurga üzerinde birçok kıvrım vardır. Boyun bölgesi de bunlar arasında yer alır ve baş bölgesinin dengede durmasını sağlamaktadır. Uzaktan bakıldığı zaman bir ”C” harfini andıran boyun sırt kısmında başlayarak başın arkasına kadar uzanan bir kıvrım ile oluşmuştur. Zamanla bu kıvrım düzleştiğinde buna boyun düzleşmesi adı verilmektedir. Bu problem hem genetik hem de yanlış duruş ve fazla kilodan dolayı da oluşabilmektedir. Boyun düzleşme ile ilgili detaylı bilgi vermek gerekirse;

Boyun Düzleşme Belirtileri

Normal bir insan duruşu esnasında baş bölgesinin dışarıdan belli olacak kadar öne doğru durması en önemli belirtileridir.

Bu rahatsızlık ilk başta herhangi bir ağrı yapmaz ancak ilerleyen zamanlarda sinirlere yapılan baskıdan dolayı ağrı boyun ile sırtın birleşme noktasında hissedilebilir.

Boyun düzleşmesine sahip olan bir kişi kafasını tam sağa ve sola doğru çeviremez. Hareket kısıtlaması yaşar ve uzun süre boyunca sabit olarak ileriye bakamaz.

Rahatsızlığın ilerleyen evrelerinde sinirler büyük bir baskıya maruz kalarak vücutta bağlı olan bölgeyi uyuşturur. Bu sinirler genellikle kol veya bacaklara bağlı olduğundan bu bölgelerde kuvvet kaybı ve karıncalanma görülür.

Boyun Düzleşmesi Teşhisi

Bu rahatsızlık kolay bir şekilde röntgen ya da MR yardımı ile teşhis edilebilir. İlk olarak muayene yapılarak hastanın hareket kabiliyetine, omuz ve sırt bölgesinin hassasiyetine, boyun ve omuzu bağlayan kaslarda oluşan bir spazmın oluşup oluşmadığına, ellerde ve kollarda oluşmuş olan bir güç kaybının olup olmadığına bakılır ve bunun akabinde doktorun şüphe ettiği konu varsa röntgen veya MR istenir.

Boyun Düzleşmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Tedavi yöntemi hastalığın derecesine göre belirlenmektedir.

  • Eğer hastalık henüz sinirlere baskı yapmayan bir evrede ise boyun egzersizleri ile tedavi uygulanacaktır. Ek olarak ağrının azalması için boyunluk ve ağrı kesici verilecektir.
  • Sinirlere ilerleyen bir baskı var ise ve vücutta oluşan bir güç kaybı varsa doktor cerrahi operasyon önerebilmektedir. Ayrıca bu bölgeye yapılacak operasyonlar çok sayıda sinir ucu bulunduğu için risklidir.
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.